Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - دبیر انجمن خودروسازان ایران گفت: اگر قیمت‌گذاری خودرو را به مدیران خودروسازی محول کنند و همزمان تعرفه‌ها را کاهش دهند، منِ خودروساز هم می‌دانم چگونه با واردات خودرو رقابت کنم.
احمد نعمت‌بخش، دبیر انجمن خودروسازان ایران در گفتگو با خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری و تحلیلی شمانیوز، اظهار داشت: هیچ صنعتی به اندازه صنعت خودرو مورد تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس قرار نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طرح‌های تحقیق و تفحص یک صنعت تمامی موارد را زیر و رو می‌کنند و مورد رسیدگی قرار می‌دهند. از آنجاکه تحقیق و تفحص هزینه دارد به نمایندگان فعلی مجلس پیشنهاد دادیم به‌جای اینکه دوباره تحقیق و تفحص انجام دهید، همان گزارشات مجلس قبل را بخوانید تا به ایرادات کار دست یابید.
وی با اشاره به نحوه قیمت‌گذاری خودروهای تولیدی داخل کشور گفت: ما داریم تولیدات خودمان را انجام می‌دهیم و افزایش تولید هم داشته‌ایم، اما شورای رقابت در قضیه قیمت‌گذاری خودروسازان را بیچاره کرده‌اند. وقتی قیمت‌گذاری دستوری را به ما تکلیف می‌کنند باعث شده تا ایران‌خودرو در سال 1399 حدود 18 هزار میلیارد تومان متحمل زیان شود که به عنوان مثال این شرکت در سال گذشته در هر خودرویی تحویلی به مشتریان به طور متوسط 36 میلیون تومان زیان داده است.
دبیر انجمن خودروسازان ایران خاطرنشان کرد: طبیعی است وقتی قیمت آلومینیوم، فولاد، آهن‎‌آلات و پتروشیمی گران می‌شود، قیمت خودرو هم افزایش یابد و البته قیمت دلار هم تا حدودی تأثیرگذاراست؛ به عبارتی قیمت خودرو تنها 20 درصد به ارز وابستگی دارد اما 80 درصد به قیمت مواد اولیه ارتباط دارد. فولاد آلیاژی یزد هر سه ماه یک بار افزایش قیمت دارد یا فولاد مبارکه و مواد پلیمری مدام افزایش قیمت دارند.
نعمت‌بخش روش پیش‌فروش خودروها را باعث ایجاد رانت و فساد دانست و در این رابطه عنوان داشت: بارها به شورای رقابت گفته‌ایم که روش کنونی پیش‌فروش خودرو اصلاً مناسب نیست. مثلاً خودرویی که در بازار آزاد 220 میلیون تومان قیمت دارد به کارخانه فشار می‌آورند که باید این خودرو را به مبلغ 120 میلیون تومان به فروش برسانید؛ در اینجا 100 میلیون تومان رانت وجود دارد و کارخانه هم که در این بین 36 میلیون تومان زیان می‌کند؛ به طورکلی هر کالایی که دو نرخی باشد منشأ رانت و فساد است.
وی افزود: سال گذشته تعداد تولید کل سال ایران‌خودرو و سایپا را ضربدر اختلاف قیمت بازار با قیمت تکلیفی شورای رقابت کردم که نتیجه آن 100 هزار میلیارد تومان تفاوت قیمتی بود؛ بنابراین 100 هزار میلیارد تومان رانت در جامعه توزیع شده است.
دبیر انجمن خودروسازان ایران از مقامات مسئول خواست که در قبال واگذاری قیمت خودروی سواری به هیئت مدیره شرکت‌ها تعرفه واردات خودروی سواری کاهش یابد و گفت: هیچ انجمنی چنین درخواستی را نمی‌کند اما من خواهش می‌کنم که تصمیم‌گیران درقبال آزادسازی قیمت خودرو، تعرفه واردات خودرو را کاهش دهند حتی من مخالف تعرفه 86 درصدی هستم که در بودجه لحاظ شده است و مردم باید بدانند که به خاطر حمایت از صنعت خودرو نبوده است که تعرفه واردات خودرو را افزایش داده‌اند، بلکه در قسمت درآمدها به دنبال درآمدی برای دولت بوده‌اند که درصد تعرفه واردات خودرو را افزایش داده‌اند. ولی اگر قیمت‌گذاری خودرو را به مدیران خودروسازی محول کنند و همزمان تعرفه‌ها را کاهش دهند، منِ خودروساز هم می‌دانم چگونه با واردات خودرو رقابت کنم.
گفتگو از سعید امینی
انتهای پیام

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: دبیر انجمن خودروسازان ایران هزار میلیارد تومان تعرفه واردات خودرو قیمت گذاری خودرو میلیون تومان تحقیق و تفحص قیمت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۶۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار محصول ایران خودرو گران شد

افرایش قیمت کارخانه‌ای محصولات تولیدی خودروسازان در حالی ادامه دارد که مدیران صمت همچنان ترجیح می‌دهند، سکوت کنند.

به گزارش اقتصاد نیوز، ایران خودرو طی اطلاعیه از افزایش قیمت چهار عضو خانواده هایما خبر داد.

آبی‌های جاده مخصوص در اطلاعیه خود دلیل این افزایش قیمت را بالا رفتن تعداد گواهی اسقاط‌های مورد استفاده برای شماره گذاری محصولاتی که با برند هایما تولید می‌کنند، عنوان کردند.

آن طور که مدیران ایران خودرو گفتند پیش از این می‌توانستند با یک گواهی اسقاط چهار دستگاه انواع هایما را پلاک کنند.

اما با توجه با اجرای ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو بعد از نهایی شدن این ماده قانونی برای شماره گذاری هر دستگاه هایما به ۱.۵ گواهی اسقاط احتیاج است، بنابراین قیمت محصولات این برند چینی در کارخانه با افزایش روبرو شده است.

براساس اعلام ایران خودرو قیمت ۱.۵ گواهی اسقاط برای این خودروساز حدود ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تمام می‌شود. این در حالیست که قیمت یک گواهی اسقاط ۳۵ میلیون تومان است.

خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص پیش از این می‌توانستند با پرداخت ۳۵ میلیون تومان برای چهار محصول مونتاژی خود پلاک بگیرند، به عبارت دیگر هزینه شماره گذاری هر محصول مونتاژی حول و حوش ۹ میلیون تومان بود، اما همان طور که اشاره شد در حال حاضر هزینه اسقاط به ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر دستگاه افزایش یافته است.

ایران خودرویی‌ها در اولین گام قیمت هایما S۸ را برای اردیبهشت امسال اعلام کردند.

آبی‌های جاده مخصوص پیش از این هر دستگاه هایما S۸ را نزدیک به یک میلیارد و ۲۲۶ میلیون تومان فاکتور می‌کردند، اما با توجه به رشد هزینه گواهی اسقاط قیمت اعلام شده برای این محصول مونتاژی چینی در اردیبهشت ۱۴۰۳ به حدود یک میلیارد و ۲۷۸ میلیون تومان رسیده است.

خانواده هایما بعد از افزایش قیمت دو عضو خانواده پژو پارس و افزایش جزئی وانت آریسان ۲ دوگانه سوز، سومین افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در سال جاری محسوب می‌شود. دیگر خودروساز بزرگ کشور یعنی سایپا نیز قیمت پراید ۱۵۱ (وانت پراید) خود را افزایش داده است، اما همچنان شاهد هستیم که سیاست گذار خودرویی درباره افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو سکوت کرده است.

مشخص نیست روزه سکوت مدیران صمت تا چه زمانی ادامه دارد، اما شرکت‌های خودروساز با توجه به افزایش هزینه‌های خود در خطوط تولید و همچنین هزینه مرتبط با شماره گذاری و سایر هزینه‌های تحمیلی چاره‌ای ندارند تا قیمت کارخانه‌ای محصولات خود را افزایش دهند.

شفاف نکردن مساله رشد قیمت خودرو در مبدا از سوی وزارت صمت سبب می‌شود تا متقاضیان روبروی خودروسازان قرار گیرند. اتفاقی که در ارتباط با افزایش قیمت پژو پارس افتاد و بیش از پیش به اعتبار خودروسازان در مقابل افکار عمومی ضربه زد.

البته این پایان ماجرا نیست و شیوه افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان، بدون شفاف سازی مدیران صمت، تبعات منفی برای بازار خودرو به همراه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد
  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • (ویدیو) امکان تماس تصویری بدون نیاز به اینترنت در ایران!
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ تداوم کاهش قیمت خودرو در بازار
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • رسانه عبری: جنگ غزه واردات خودرو را در اسرائیل فلج کرد