Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ارتقای کیفیت خودرو‌های داخلی و کاهش بهای تمام شده خودرو باید در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از خانه ملت، محمدرضا پور ابراهیمی داورانی درباره تصمیم‌گیری درخصوص اصلاح ساختار صنعت و بازار خودرو در جلسه هماهنگی اقتصادی سران قوا افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت بایستی در بازه زمانی حداکثر 2 ساله تمامی اختیارات و تصمیمات مجامع شرکت‌های خودرویی را به صاحبان سهام بازگرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: صنعت خودروی کشور در ابعاد مختلف نیازمند تحول است؛ نخستین بعد مربوط به کیفیت است به این معنا که کیفیت خودرو‌های داخلی با وجود اینکه مقرر بود اقدامات مثبتی از نظر ارتقای کیفیت انجام گیرد، همچنان مسیر گذشته را طی می‌کند و از ظرفیت نیرو‌های متخصص، دانش فنی و توانمندی‌های علمی و تحقیقاتی به درستی استفاده نمی‌شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گلایه مندی بسیار مردم از کیفیت خودرو‌های داخلی و ضرورت ایجاد تحول بنیادی در این صنعت، افزود: نمی‌توان در تامین نیاز بازار به 2 خودروساز اکتفا کرد، هرچند باید از آن‌ها حمایت کرد، اما ادامه این وضعیت و رویکرد غیررقابتی مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.
به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هرچند افزایش کیفیت خودرو‌های داخلی، ایمنی و تامین نظر مشتریان باید به عنوان یکی از اصلی‌ترین موضوعات در دستورکار قرار گیرد، اما اکنون به این موضوعات بی‌توجهی می‌شود.
وی اضافه کرد: ارتقای کیفیت کالا‌های داخلی یکی از مباحثی است که در نشست‌های مشترک کمیسیون اقتصادی مجلس با وزیر صنعت، معدن و تجارت مورد تاکید قرار می‌گیرد، زیرا با تحقق این مهم مردم بهبود کیفیت خودرو را احساس کنند.
این نماینده مردم خروج دولت از بنگاه‌های اقتصادی را از دیگر موضوعات ضروری برشمرد و ادامه داد: با وجود اینکه دولت در برخی بنگاه‌های اقتصادی سهم اندکی دارد، اما در این بنگاه‌ها مدیریت می‌کند که سایپا و ایران خودرو نیز از نمونه‌های آن است به این معنا که سهام این دو شرکت در سال‌های گذشته واگذار شده و در این سال‌ها باید براساس اصل 44 توسط غیردولتی‌ها اداره می‌شدند، اما اکنون دولت این شرکت‌ها را اداره می‌کند که این رویه را می‌توان بدترین نوع مدیریت دانست، زیرا اگر دولت مالک 100 درصد سهام خودروسازی‌ها بود، باید نسبت به عملکرد خود پاسخگو می‌شد که اکنون این‌گونه نیست.
پورابراهیمی با بیان اینکه مدیران عامل خودروسازی‌ها به جای اینکه به سهامداران و مجمع پاسخ دهند باید پاسخگوی وزیر صنعت، معدن و تجارت باشد و مادامی که این وضعیت ادامه داشته باشد، نمی‌توان به بهبود امور در این حوزه امید داشت، تصریح کرد: با وزیر صمت توافق کردیم که در بازه زمانی حداکثر 2 ساله تمامی اختیارات و تصمیمات مجامع شرکت‌های خودرویی باید به صاحبان سهام بازگردد تا این شرکت‌ها بتوانند در ساختار مالکیتی تصمیم‌گیری و از اقدامات غیر اقتصادی اجتناب کنند.
 
قیمت تمام شده خودرو‌های داخلی با وجود کیفیت نامناسب نسبت به همتایان خارجی بسیار است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس قیمت و بهای تمام شده خودرو را دیگر چالش‌های این صنعت برشمرد و ادامه داد: با وجود کیفیت نامناسب خودرو‌های داخلی در مقایسه با خودرو‌های خارجی، قیمت تمام شده خودرو‌های داخلی نسبت به همتایان خارجی بسیار است به این معنا که اگر قیمت خودرو‌های داخلی را به دلار -بازار آزاد- تبدیل شود با معادل دلاری آن می‌توان بهترین خودرو را در کشور‌های اطراف خریداری کرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه علاوه بر کیفیت نامناسب خودرو، قیمت نیز نامطلوب است، تصریح کرد: بهای تمام شده تولید خودرو در کشور با وجود انرژی ریالی و مواد اولیه ارزان قیمت و با نرخ‌های ترجیحی به دلیل ضعف مدیریت بسیار بالاست. برخی از کارخانه‌ها 2 برابر نیاز، نیروی انسانی دارند، در حالیکه می‌توانستند نیرو‌های مازاد را با توسعه ظرفیت به سرانه استاندارد برسانند.
وی با اشاره به اینکه ورود به موضوعات غیراقتصادی یکی از دیگر مهم‌ترین چالش‌هایی است که در صنعت خودرو کشور با آن روبه‌رو هستیم، افزود: با آنالیز قیمت تمام شده خودرو مشخص می‌شود که ناکارآمدی مدیریتی طی سال‌های گذشته موجب بروز این وضعیت شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه هزینه ناکارآمدی مدیریتی شرکت‌های خودروسازی را مردم با خرید خودرو‌های گران می‌پردازند، گفت: تغییرات نرخ ارز در اقتصاد و تاثیر در بهای تمام شده، فضای روانی ایجاد کرده که با رشد نرخ ارز، قیمت خودرو نیز افزایش می‌یابد. مقایسه قیمت خودرو‌های داخلی با بهای خودرو‌های خارجی که با نرخ ارز رابطه مستقیمی دارد نیز به این وضعیت دامن زده است.
پورابراهیمی تصریح کرد: در سال‌های اخیر پدیده دیگری در صنعت خودرو ایجاد شده و آن نحوه عرضه خودرو و قیمت گذاری در شورای رقابت است. در پی قیمت گذاری شورای رقابت، خودرو در ایران به کالایی دو نرخی تبدیل شده است. فارغ از اینکه قیمت تمام شده خودرو باید کاهش یابد، اما اقدام شورای رقابت نیز براساس رویکرد اقتصادی نیست.
 
بهای خودرو باید منطقی شود
این نماینده مردم در مجاس یازهم با بیان اینکه دو نرخی شدن خودرو موجب شده که خرید خودرو از کارخانه به بلیت بخت آزمایی تبدیل شود، افزود: افراد با ثبت نام و برنده شدن در قرعه‌کشی می‌توانند سود بسیاری به دست آورند و این امر موجب شده که خودرو از کالای مصرفی به سرمایه‌ای تبدیل شود و تقاضا در بازار برای خرید این کالا به چند برابر میزان واقعی برسد به گونه‌ای که تولید پاسخگوی نیاز بازار نباشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در تشریح مجموعه تصمیماتی که وزارت صنعت، معدن و تجارت با هماهنگی کمیسیون‌های صنایع و معادن و اقتصادی مجلس باید اجرایی کند، توضیح داد: باید با روشی منطقی بهای تمام شده خودرو در زمانبندی مشخص کاهش یابد تا به بهایی منطقی برسد از سوی دیگر دو نرخی بودن خودرو نیز باید حذف شود تا مردم خودرو را با قیمت‌های کمتری نسبت به اکنون خریداری کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: خودرو بها رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس کیفیت خودرو های داخلی قیمت تمام شده خودرو بهای تمام شده خودرو نماینده مردم معدن و تجارت سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۱۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم اشغالگر صهیونیستی گفت: قیمت‌ها رو به افزایش است و طبقه متوسط ​​در حال فروپاشی است. اگر دولت کنونی که برای ما هزینه زیادی به بار آورده، همچنان به کار خود ادامه دهد و برکنار نشود، قیمت‌ها به افزایش خود ادامه می‌دهند.

در همین راستا، رسانه‌های عبری زبان از آغاز موج قریب الوقوع افزایش قیمت‌ها از فردا چهارشنبه خبر دادند و نوشتند: علاوه بر قیمت بنزین که در ماه مه مجددا افزایش می‌یابد، لبنیات نیز گران شده و لیست بلندبالایی از افزایش قیمت مواد غذایی و شوینده‌ها وارد مرحله اجرا می‌شود.

اخیرا شبکه عبری «کان» به نقل از یک منبع بلندپایه در وزارت دارایی رژیم اشغالگر گزارش داد: اگر جنگ ادامه پیدا کند، چاره‌ای جز افزایش مالیات نیست. وزارت دارایی اسرائیل در نظر دارد به زودی مالیات‌ها را برای تامین هزینه‌های جنگ در غزه افزایش دهد.

این مساله در راستای ادامه شکست اقتصادی رژیم صهیونیستی از هفت اکتبر ۲۰۲۳ است. با توجه به افزایش هزینه‌های دولت اشغالگر، کاهش واردات و صادرات، تعطیلی کارخانه‌ها و فروپاشی بخش گردشگری، این ادعا که اقتصاد این رژیم در برابر تأثیرات جنگ مصون است، فروپاشیده است.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • رشد اندک بهای سکه و ثبات قیمت نیم سکه در معاملات امروز
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟